A woman with red hair, wearing black riding tights and boots, is grooming a horse, holding a hoof trimmer tool, while the horse's hoof is lifted.

Een gezonde hoef staat nooit op zichzelf. Hoe een paard beweegt, leeft, eet en zijn lichaam gebruikt, heeft allemaal invloed op de ontwikkeling van de hoeven.

Daarom kijk ik tijdens het bekappen verder dan alleen de hoef zelf. Ik neem ook mee:

• Het bewegingspatroon

• De balans en het gebruik van het lichaam

• De huisvesting en leefomgeving

• De voeding

• En vooral: jouw rol als eigenaar in dit geheel


Ik werk anatomisch onderbouwd en functioneel. Niet met als doel een “mooie” hoef, maar een hoef die doet wat hij moet doen: ondersteunen, dempen, doorbloeden en het paard helpen vrijer te bewegen. Met comfort voor het paard hoog in het vaandel.

En dat vraagt samenwerking – met het paard én met jou.

Hoefverzorging met oog voor het hele paard – én de mens erbij

Samen werken aan duurzame hoefgezondheid

Een goede bekapping is geen eenmalige ingreep, maar een proces. Ik ga graag een langer termijn traject aan, zodat we samen kunnen werken naar een gezonde hoef. Jij als eigenaar speelt daarin een belangrijke rol.

Tijdens elke afspraak neem ik de tijd om je mee te nemen in wat ik zie, voel en doe. Je krijgt praktische handvaten om ook tussen de afspraken door bij te dragen aan gezonde hoeven: via beweging, voeding, leefomstandigheden en het leren lezen van je paard.

Ik werk met een bekapinterval van maximaal 6 weken, maar vaak korter als de hoeven daarom vragen.

Two women working together to care for a horse, one holding a hoof, outdoors on a farm or paddock.